Reinfeldt i Morgongåva

Statsminister Fredrik Reinfeldt besökte under måndagen Morgongåva i Heby kommun.

Just i dagarna är han ute och besöker företag för att prata om läget på arbetsmarknaden. I Morgongåva besökte han företaget Adlibris, som är en av flera bokhandlar som har stora lager där, och som det går bra för, trots dåliga tider.

Caroline Runfält och Emma Jacobsson som arbetar på Adlibris menar att företaget betyder en del:

- Ganska mycket, speciellt när det är lågkonjunktur, det är många ungdomar, som har svårt att få annat arbete som får jobb här.

Fredrik Reinfeldt, på rundesa i Sverige, besökte företaget för att se hur lågkonjunkturen påverkar arbetsmarknaden.

- Vår känsla av kris och nedgång präglas mycket av att man ställer sig bredvid de som de går sämst för och så tror vi att så här har alla det, men det är mycket mer blandat. Det här en verksamhet som bygger på  att folk köper böcker och de verkar klara sig lite bättre än en del andra brancher, sa Fredrik Reinfeldt.

Tvärs över här ligger Akademibokhandelns lager där 50 tjänster ska försvinna, varför besöker du inte dom?

- Jag reser över hela Sverige och besöker olika verksamheter. Ibland möter jag dom har väldiga problem och ibland de som har nyanställt. Det viktiga är att det finns ingen enhetlig sanning.

Jonas Ahlman
jonas.ahlman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".