Inga studentbostäder bakom gamla fängelset

Planerna på dom tillfälliga studentbostäderna bakom gamla fängelset i Uppsala har nu lagts ner. Det framkom vid ett möte mellan studenter, Akademiska hus och byggföretag på länsstyrelsen idag.
Nu riktas blickarna i stället mot Rosendalsområdet där man hoppas kunna ha lägenheterna färdiga till våren. Sofia Larsson, vice ordförande i Uppsala studentkår var nöjd med mötet: -Det var bra att alla parter samlades i samma rum och diskuterade frågan. Det är en akut fråga som måste lösas nu. Alla parter verkar ha målsättningen att nu ska det verkligen bli av, säger hon. Landshövding Anders Björck: -Nu har vi i första hand beslutat att titta på Rosendalsområdet och se om det går att göra nånting snabbt där. Det kan finnas problem med arkeologiska utgrävningar, i så fall får vi se om vi kan lösa det eller om vi kan lägga bostäderna så att det inte påverkar den känsliga miljön där. Vi kom fram till att det här ska vi ha en bild av inom några veckor och förhoppningsvis ett beslut redan under hösten och så ska bostäderna vara på plats under våren, säger han. Ett förslag som Sofia Larsson gillar: -Det är bra och om det här blir handling så är det alldeles lysande. Det löser inte alla problem, men det löser en del av det akuta problemet, säger hon.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".