Basket

Laddat för basketfest

Nu gäller det för Uppsala basket, det är återigen dags att möta Solna Vikings, i semifinal nummer två och den här gången hemma.

Förra matchen borta förlorade Uppsala och nu kommer det bli tryck i Fyrishov, runt 2400 biljetter är redan sålda och det gamla publikrekordet kan ryka.

John Tillman är vice ordförande i Uppsala Basket och ser mycket som talar för seger:

- Framförallt allt att vi spelar hemma, vi har bara förlorat en match hemma på hela säsongen, ser killarna otroligt taggade ut och sen just att det ser ut som vi kommer få utsålt i kväll. All publik gör jättemycket.

Ni har ju haft stora ekonomiska problem i klubben, hur står det till med er ekonomi nu?

- Det här med uteblivna löneutbetalningar är väl inte hela sanningen tycker jag, det var lite försenat. Nu är det bara för att alla pratar om kris i hela världen som jag tror att det blir lite större. Det här är inget nytt, det var bara lite cash flow som var tunt just då.

Så allt är frid och fröjd? 

- Nja, frid och fröjd, det är tuffa tider, det är det. Vi måste kämpa varje månad för att överleva, men överleva gör vi, säger John Tillman.

Linda Aktén
linda.akten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".