Basket

Sallén missade chansen

I en match där Sallén sågs som stora favoriter på förhand, så lyckades man ändå inte besegra Eskilstuna trots hemmaplan och en plats i ligan i potten.

Det var ett nervöst Sallén som äntrade planen i Fyrishov. Passningar gick till fel adress och sattes igång alldeles för stressat och ogenomtänkt. Eskilstuna, som verkade avhängda i kvalserien till damligan, började däremot arbeta sig fram till en stadig ledning. Oavsett vad Sallén hittade på så verkade bortalagets fempoängsledning konstant.

I tredje quartern vaknade Sallén dock till och visade vad man egentligen har i kroppen, men det höll bara i sig några minuter innan laget föll för trycket igen och föll med 68-75.

Då Eos besegrade Umeå i den andra kvalseriematchen så är serien nu helt öppen inför sista omgången. Uppsala har dock fortfarande det hela i egna händer. Vinner man sista matchen borta mot Umeå så väntar högsta serien nästa år för Uppsala starkaste damlag i basket.

Johan Nohrén

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".