Folkökning i Håbo och Enköping

-Jag tror det beror på bra boendemiljöer och bra kommunal service, säger Bengt Wahlberg (c) kommunalråd i Enköping. Siffror från SCB visar att befolkningen ökar i Håbo och Enköping. Men länets befolkning minskade ändå med 226 personer.
Samtidigt som fler Enköpingsbor ses som positivt, så kostar det. Och kommunen betalar med nya bostäder och utökad kommunalservice. -Jag vill nog påstå att den nivån vi ligger på nu är en övre gräns. Vi bör inte gå över, säger Bengt Wahlberg. Enligt halvårsrapporten från SCB, Statistiska centralbyrån, ökar Håbo och Enköpings kommuner mest i länet. Minskar gör däremot Uppsala och Tierp. Totalt minskade länet med 226 personer det här halvåret. Flest barn föds i Uppsala - men det är också flest som flyttar från Uppsala, vilket skulle kunna bero på att studenterna lämnar staden när vårterminen är slut. I såväl Tierp som Älvkarleby dör det fler människor än det föds - men dom kommunerna har också viss inflyttning. I Enköping hoppas man att trenden inte sviker. -Vi hoppas på en stabil och lagom inflyttning oavsett vilken konjunktur vi befinner oss i, säger Bengt Wahlberg. Kontakta reportern: Maud Johansson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".