(S)-nej till byggplaner

Enligt Socialdemokraterna och kommunalrådet Lena Hartwig strider utbyggnadsplanerna i Marielund mot den gällande översiktsplanen.

Som Upplandsnytt tidigare berättat ska det enligt ett förslag byggas 450 till 700 bostäder i Marielund. Det natursköna området är ett populärt utflyktsmål för Uppsalabor och utbyggnadsplanerna har väckt protester från flera håll.

Enligt Socialdemokraterna står det ingenting i översiktsplanen om ett bygge av flera hundra bostäder i Marielund.

- Enligt vår bedömning ska Marielund undantas från den fördjupade översiktsplanen. I stället bör en ny plan tas fram med en mycket mer begränsad utökning av bebyggelsen, som inte förvanskar områdets specifika kvaliteter för boende och för Uppsalabor som utnyttjar området för friluftslivet, skriver partiet i ett pressmeddelande.

Dessutom vill Socialdemokraterna att den nya planen ska tyddliggöra hur vattenkvaliteten i sjöarna vid Marielund ska säkerställas i samband med ytbyggnaden.

Partiet ställer sig positivt till den utbyggnad som föreslagits i Bärby och Gunsta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".