Skutskär

Misstänkt blottare hörd

Polisen har nu en man misstänkt för ett av fallen av ofredande mot skolbarn i Skutskär och Älvkarleby i början av mars i år.

Niklas Hållkvist är närpolischef i Tierp:

- Han är misstänkt för sexuellt ofredande mot barn och det är det här fallet i ishallen i Skutskär, säger han till Upplandsnytt.

Den misstänkta mannen är i dryga tjugoårsåldern och hemmahörande i Stockholm, men har också en koppling till Skutskär.

Han misstänks för att i ett omklädningsrum i Skutskärs ishall ofredat en yngre pojke och bland annat försökt locka in honom i duschen. Mannen har pekats ut av den pojke som var med om händelsen, men nekar i förhör till brottet.

Ärendena rörande de andra händelserna i Älvkarleby, där en man i bil har försökt locka med pojkar från busshållplatser och i vissa fall också blottat sig, kommer att läggas ner:

- Det är ett liknande signalement vid de händelserna. Men vi har haft tio stycken videoförhör med barn, som har varit aktuella, och ingen av dem har pekat ut honom.

Den bil som flera har gett ett bra signalement på, har den kunnat kopplas till den misstänkta?

- Det finns en liknande bil, som kan kopplas ihop med honom. Men vi har inga uppgifter om registreringsnummer från händelserna vid busshållplatserna, som gör att vi kan styrka det på något vis, säger Niklas Hållkvist.

Klara Johansson
klara.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".