"Bra att Wanja stannar"

Wanja Lundby-Wedin har fortfarande LO-rörelsens stöd. Det kom LO:s styrelse fram till efter ett maratonlångt möte i går. Ett bra beslut tycker lokala LO.

– Jag tycker det är bra, men hon har ett jättejobb att återställa det förtroende som är starkt decimerat både för henne själv och för LO. Det är ett tungt arbete att lösa den här biten, säger Per Hägglund.

Margareta Widén-Berggren, kommunalråd i Östhammar och som sitter i socialdemokraternas partistyrelse, tycker också att det var rätt beslut att ge Wanja Lundby-Wedin fortsatt förtroende:

– Jag tycker det är jättebra. Jag har följt Wanja under många år och tycker hon gör ett oerhört gott jobb för sina medlemmar. Sen kan jag tycka det olyckligt med allt runt AMF:s styrelse och tycker det är bra att hon lämnar den styrelsen. För övrigt har hon gjort ett bra jobb och jag är övertygad om att hon kommer fortsätta göra det, säger Margareta Widén-Berggren.

Vad ska nu LO göra för att återupprätta förtroendet och återupprätta sin ställning?

– Att i ännu större utsträckning vara ute på arbetsplatser och möta den enskilda LO-medlemmen, att lyssna med mycket större öron än tidigare, menar Per Hägglund, ordförande för LO-distriktet i Mellansverige.

Christer Engqvist
christer.engqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".