basket

Uppsala kvitterade

Uppsala basket utjämnade på tisdagskvällen till 2-2 i matcher i semifinalserien mot Solna.

Uppsala fick en ganska behaglig resa med 40-34 i halvtid och till slut 80-61. Thomas Jackson var på nytt banans kung med totalt 27 poäng.

Precis som förra veckan kom omkring 2 700 åskådare till Fyrishov och precis som förra veckan var volymen sanslöst hög. Den stora skillnaden den här gången var utgången av matchen, då Solna förra gången lyckades vinna i förlängning, blev man den här gången ganska avklätt.

Med två spelare skadade och ytterligare en skadeskjuten under match gick det som en dans för Uppsala och inte minst Thomas Jackson som pånytt glänste. 32 poäng i fredags och 27 poäng igår:

- Vi ville verkligen inte att säsongen skulle ta slut och vi har alla ryckt upp oss, säger Jackson som tillsammans med de andra uppsalaspelarna fick stående ovantioner av Fyrishovspubliken.

Nu avgörs allt i Solnahallen på långfredagen. Senast Uppsala var i final var 1979 då Fredrik Jönzén var ett år, men nu är det på nytt nära:

- Det skulle vara enormt stort, och vi börjar komma nära. Det är jättekul att det blivit 2-2, basket blir inte så mycket bättre än så här, säger Fredrik Jönzén.

Matchfakta SM-slutspel herrar:

Semifinal 4 i bäst av 5

Uppsala-Solna 80-61 (20-24, 20-10, 22-16, 18-11)

Uppsala: Thomas Jackson 27, Danny Gathings 17, Mindauga Budzinauskas 9, Marko Djuric 9, Anton Gaddefors 6, Fredrik Jönzén 6, Jeff Horowitz 5, Andreas Person.

Solna: Jermaine Flowers 17, Lesli Myrthil 13, Saulius Dumbilauskas 13, Mats Levin 10, Alex Lindkvist 4, Daniel Persson 2, Samuel Desport 2.

Publik: 2 684.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".