"Flygsjukvården kan skadas"

Arne Sandemo, moderat landstingsråd i Uppsala län oroas av Försvarsmaktens beslut att lämna Ärna.

Tillgången till en flygplats i närheten av akademiska är avgörande för att sjukhuset ska kunna behålla sin spetskompetens och Försvarsmaktens besked igår om att man lämnar Flygplatsen är oroande. Det menar Moderate Landstingsrådet i Uppsala län, Arne Sandemo.

Nu sätter han sitt hopp till att en civil aktör tar över driften på Ärna, eftersom han inte anser att det finns några andra flygplatser, vare sig Arlanda, Bromma seller Västerås, som kan fylla Ärnas funktion.

- Om försvarsmakten inte längre driver Ärna blir det angeläget för oss att en civil aktör tar över driften. Tillgången till en flygplats i sjukhusets närhet är avgörande för att vi i framtiden ska kunna säkra framtiden för flera Akademiska sjukhusets spetskompetenser, skriver Arne Sandemo i ett pressmeddelande.

Han skriver även att Akademiska sjukhuset är det enda sjukhus i Sverige som har både en helikopter och ett jetplan utrustade med avancerad utrustning för intensivvård under färd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".