Imanskolan fri från kritik

Rektorn för kritiserade Imanskolan i Uppsala får nu stöd från Skolverket. I våras sa rektorn inför dold kamera i SVT:s Uppdrag Granskning att han inte anmäler barnmisshandel till socialtjänsten, trots att de är skyldiga till det. Skolverkets granskning tyder inte på att något barn farit illa.
-Ingenting har framkommit som tyder på att barn på någon av de här skolorna far illa som framkommer i det här programmen, säger Claes-Göran Aggebo, handläggare på skolverket. I fallet Imanskolan säger rektorn inför dold kamera att skolan skulle tiga om det framkom att ett barn misstänktes fara illa i hemmet. Enligt lagen är skolan skyldig att göran en anmälan om man misstänker att ett barn blivit misshandlad. Rektorn har hela tiden tillbakavisat sina egna uppgifter och sagt att hans uttalande berodde på stress och missförstånd. C laes-Göran Aggebo på skolverket har varit i kontakt med bland annat Uppsala kommun i ärendet och han anser inte att kritiken i programmet är befogad. -Iingenting i de här kontakterna har antytt att det skulle finnas problem av det här slaget på skolan. Vi kommer inte göra någon akut insats under våren på den här skolan. Vi kommer självklart följa upp verksamheten, säger Claes-Göran Aggebo. Kontakta reportern: Ola Björnör
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".