Skutskär

Sjöis kan rädda bandyn

En kall vinter tillsammans med sponsorer och idellt arbete kan rädda bandyns framtid i Skutskär. Det menar Kent Hockman, ordförande för Skutskärs IF:s bandyklubb, som är besvikna på hur Älvkarleby kommun har hanterat ärendet med kommunens bandyplan.

-Hade vi fått gjort det här för 1-2 månader sen. Då hade vi klarat det. Man funderar ju på om det är medvetet att de har gjort så här för att de vill ha bort bandyn här.

Diskussionerna om bandyplanen i Skutskär fortsätter. Skutskärs IF bandyklubb menar att förhandlingarna med kommunen har tagit för lång tid för att de ska hinna med de nödvändiga investeringarna inför nästa säsong.

Att driva planen i det skick den är i idag skulle kosta för mycket. Därför ser sig nu klubben om efter andra möjligheter, som att med hjälp av sponsorer bygga en egen arena till säsongen 2010/2011.

-Vi har bestämt oss för att vi ska göra vad vi kan för att bandyn ska finnas kvar. Det är vi skyldiga alla medlemmar och de som är intresserade. Det är ett alternativ och de som inte tror att det är ett alternativ kommer att gå bet.

Vad kommer hända nästa säsong?

-Vi får hoppas på en enormt kall vinter nästa år. Det finns en sjö här borta som heter Trösken som de spelade bandy på förr. Kan vi få dit brandkåren att spola lite med pumpar så är det ett eventuellt alternativ, säger Kent Hockman.

Sarah Bruze
sarah.bruze@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".