Sju års fängelse för mattmordet

Den 36-åring som åtalats för mord på den man som hittades inlindad i mattor vid en skogsväg i Rimbotrakten i våras, dömdes idag till fängelse i sju år och tre månader. Norrtälje tingsrätt anser att det rör sig om dråp och inte mord.
Den 36-årige mannen som nu dömts för dråp berövade i februari en mans liv i en lägenhet i Märsta genom att skära halsen av honom. Därefter förpackade han kroppen och körde senare ut den i skogen. Den första mars hittades liket inlindat i två mattor, sängkläder och plastpåsar vid en skogsväg i Söderäng mellan Gottröra och Rimbo. Dråpet skedde efter att 36-åringen, den nu döda mannen och yttligare en man kommit hem till lägenheten efter en krogrunda. Männen var kraftigt berusade och kan också ha varit påverkade av kokain. Efter en stund blev männen osams och bråket slutade alltså med att 36-åringen dödade en av männen i lägenheten. 36-åringen är också dömd för dopningsbrott efter att han har förvarat anabola sterioider i både sin lägenhet och i sin bil. Han förnekar att han skulle vara skyldig till mordet men har erkänt dopningsbrottet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".