"Många låg och sov"

239 personer fick i natt evakueras från en färja i Oscarshamn som börjat brinna. En av dom var Patrik Elisasson som jobbar för företaget MIAB i Skutkär.

Färjan används som hotell för anställda vid Oscarshamns kärnkraftverk.

Patrik Elisasson berättar om natten:

- Jag gick och la mig vid halv elva-tiden och läste lite, och helt plötsligt slocknade lyset. Så gick det en tio minuter så satte ett larm igång, så gick jag ut i korridoren och började klä på mig. Sen ropade de ut i högtalarna att det var en brand i maskinrummet och att vi skulle lämna båten, berättar Patrik Eliasson.  

Hur gick det?

- Det var förvånansvärt lugnt, det var ingen panik alls.

Hann du bli rädd?

- Nej, inte ett smack, för jag fattade inte riktigt vad som hände, kände ingen röklukt eller nåt. Många låg och sov, och alla fick inte på sig fullt med kläder, så de kom ut utan strumpor eller bara i t-shirt.

-  Nu väntar vi på att vi ska få åka tillbaka till båten och hämta våra grejer, den är avspärrad av polisen. Sen är det bara att avvakta, och dom håller på att leta boende åt oss.

Enligt MIAB:s vd Leif Hemströ hade företaget 27 personer boende på båten, ingen kom till skada.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".