Busstyckartur om 288:an

På måndag kväll kommer boende längs väg 288 mellan Uppsala och Östhammar få möjligheten att tycka till och ställa frågor om vägens framtida utformning ombord på en buss.

Vägverket kommer med start klockan 16 att åka med en så kallad informationsbuss mellan Gimo och Östhammar, där boende längs vägen kan kliva på vid olika hållplatser och ombord på bussen träffa projektledare för vägbygget.

Léni Maot är projektledare för sträckan Gimo-Börstil, som informationen på måndag kommer handla om.

- Vi vill informera och få synpunkter från personer som bor i närheten av vägen, så att vi kan anpassa vår lösning på bästa möjliga sätt. Och sträckan är lång, så det är mycket lättare för oss att röra på oss och stanna vid flera punkter än att bara vara på en plats.

Vad hoppas ni på med den här informationsbussresan?

- Jag hoppas att få träffa så många personer som möjligt, som är intresserade av vägen och dess utveckling, och få bra idéer som vi kanske inte har tänkt på eller få bekräftat att några av våra förslag är bra. Jag hoppas på minst 30 personer på varje stopp.

Varför handlar måndagens tur bara om sträckan Gimo-Börstil?

- Det är den sista delen på 288:an som man inte har börjat kolla på och en förstudie är det första steget när man vill bygga om en väg, säger Léni Maot.           

Informationsbussen kommer måndagen den 20 april att stanna vid:

* Gimo vårdcentral mellan kl 16.00 och 17.00

* Hökhuvuds kyrka mellan kl 17.30 och 18.00

* Uppskedika busshållplats mellan kl 18.30 och 19.00

* Östhammars busstation mellan kl 19.30 och 20.30

Alexander Gagliano
alexander.gagliano@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".