Knivsta.Nu vill gräva ner järnvägen

Gräv ner järnvägen i Knivsta för att få ett attraktivare centrum. Det tycker i all fall det politiska partiet Knivsta.Nu skulle vara en bra idé.
- Det är för att bli av med buller och få loss värdefull mark där järnvägen ligger. Vi behöver ett nytt kommunhus som kan ligga centralt och varför inte i anslutning till stationeshuset, säger Kenneth Gunnar, vice ordförande i Bygg- o miljönämnden i Knivsta kommun. Det är inför arbetet med att ta fram en ny översiktsplan för Knivsta som idén om järnvägsnedgrävningen dykt upp hos det nya politiska partiet Knivsta.Nu efter att man gång på gång fastnat vid järnvägens negativa effekter, till exempel att den fungerar som en barriär när man vill passera i ostvästlig riktning. Nu tänker Knivsta.Nu gå vidare med olika rådslag där de ska ta reda på vad knivstaborna tycker om idén att gräva ner järnvägen. Knivstas moderata kommunalråd Göran Nilsson skulle inte ha nåt emot att förslaget genomfördes. - Det låter som en framtidsvision. Den typen av byggverksamhet brukar användas i mycket tätbefolkade områden där markpriserna blir mycket höga och riktigt där är ju vi inte än. Så jag har svårt att tro att vi kan få med någon som kan betala ett sånt projekt under rimlig tid, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".