von Essen tar time-out

Gustaf von Essen, kommunalråd för Kristdemokraterna i Uppsala, tar time out från sina uppdrag i politiken. Beskedet kom nu på morgonen efter att Kristdemokraternas fullmäktigeledamöter informerats i går kväll.

Gustaf von Essen kommer att vara sjukskriven under en månad, bland annat för att få hjälp att hantera följderna av en längre tids jobbrelaterad stress och periodvisa
överkonsumtion av alkohol, det skriver han själv i ett pressmeddelande:

- Just nu känner jag mig stark och i god form men vill ta itu med detta ordentligt för att säkerställa min hälsa. Jag är dock 66 år gammal. Jag hoppas att detta beslut respekteras och stöttas. Tiden som kommunalråd på många sätt varit påfrestande och tärt på hälsan och jag vill inte se situationen förvärras utan en gång för alla komma till rätta med min hälsa. Jag tror att detta är det bästa sättet att hantera situationen för min egen, min familjs, partiets och våra väljares skull.

Enligt partikollegan Jonas Segersam är det von Essen själv som begärt att få time-outen.

- Han har känt själv att han behöver komma ifrån en tid för att ta hand om sin hälsa helt enkelt.

Hur ser du på hans problem, som nu gör att han tar time-out?

- Människor har olika problem av olika slag. Jag tycker inte att det är konstigt att Gustaf känner att han vill ta tag i de problem han har, jag tycker att det är bra att han har tagit det här beslutet.

Räknar ni med att han kommer tillbaka sedan?

- Ja, visst, säger Jonas Segersam.

Lisa Helgesson
lisa.helgesson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".