Bandade samtal bevis i stora knarkhärvan

I dag inleddes rättegången mot åtta av de inblandade i den stora knarkhärvan i Uppsala. Tre av de misstänkta hördes i dag och mycket gick ut på att ge förklaringar till innehåll i kodade telefonsamtal som polisen har avlyssnat.
Knarkhärvan är den största som Uppsalapolisen har utrett på decenier och omfattar narkotika värt flera miljoner kronor. Det hela började i februari då spaning och telefonavlyssning i samband med en narkotikaleverans ledde till att Uppsalapolisen kunde gripa fyra män och beslagta stora mängder kokain och amfetamin. I maj fälldes en femte man, som var inblandad i samma drogaffärer, i Uppsala tingsrätt. Han dömdes till åtta års fängelse för grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling. De fyra första personerna åtalades också i maj för grovt narkotikabrott. Tre av männen dömdes till tre års fängelse och den fjärde till fem år.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".