Bålsta

Restaurang totalförstörd

Sedan strax före kl 4 i morse har det brunnit i en restaurang vid norra trafikplatsen utanför Bålsta. Polisen misstänker att branden är anlagd. 

Räddningstjänsten är på plats från både Enköping och Bålsta. Enligt räddningsledaren Jan Olof Pettersson är det svårsläckt:

– Det är eftersläckning nu kan man säga. Det har varit väldigt svårsläckt. Det har brunnit i takkonstruktionen och har varit svårt att komma åt helt enkelt

– Vi har fått vänta ut branden, att den kommer fram, och sen släcka den. Det har varit svårt.

Det brinner i takkonstruktionen och vi kan inte gå in i den för det är rasrisk. Taket är tätt utifrån och om vi ska komma åt måste vi ha ett hål någonstans. Vi kan inte stå på taket och göra hål på grund av rasrisken. Vi får vänta tills det har brunnit igenom och släcka lite pö om pö.

Hela huset är totalförstört?

– Ja, det är en totalskada

Hur lång tid kommer det att ta med eftersläckningen tror du?

– Det kommer att ta hela kvällen. Det kommer att pyra av det här till imorgon bitti. Vi kommer att ha personal här till sent ikväll.

Inga personer skadade?

– Nej, inte vad vi vet. Det finns inga indikationer på det. Ägaren är här och de saknar ingen. Och våra killar har inte gjort illa sig.

sa Jan Olof Pettersson, räddningsledare på platsen.
En teknisk undersökning av brandplatsen kommer att ske efter helgen.

Elin Jönsson
elin.k.jonsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".