Carros VM-guld lockar nya förmågor

Efter gårdagens VM-guld i sjukamp för Carolina Klüft är det med skräckblandad förtjusning som de uppländska friidrottsklubbarna väntar på effekten.
Efter de senaste årens svenska framgångar i friidrott har intresset ökat dramatiskt, berättar Hans Göran Lenke ordförande i Uppsala IF. - Intresset var stort redan före VM, och de senaste årens sommarskola lockar bara fler och fler. Vi har haft över tusen besökare i år som varit här och prövat på olika grenar. - Kan ni ta emot alla intresserade? - Det är en enormt svår uppgift, men vi har ett kösystem för att försöka få plats för alla. På vintern är det stora problemet bristen på lokaler. - Vilka är det som ringer och vad är de mest intresserade av? - Nu är det främst tjejer och det är sjukamp som de flesta vill börja träna. Det är jättekul, sjukamp är en nyttig sport där man får prova på flera olika inriktningar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".