Nya bilbränder i Stenhagen

Under senaste åren har det varit en mängd bilbränder i Stenhagen. Efter att det har varit lugnt ett tag så var det en ny brand förra måndagen då tre bilar brann upp på en gång, och det här oroar de boende i Stenhagen.
Sedan 2001 har det varit 43 stycken bilbränder i Stenhagen och i de omgivande stadsdelarna. Under slutet på 2001 och en bit in på 2002 var det många bränder. Sedan lugnade det ner sig men nu har det varit två bränder på kort tid. Om det nu kommer att blossa upp en ny våg av bilbränder är svårt att veta säger Kjell Söderberg som är chef för polisens kriminalunderättelsetjänst. - Vi från polisen gör ju allt för att hitta gärningsmännen bakom de bränder som varit och att förebygga brott som skulle kunna ske framöver, säger han. För att få eld på bilarna har man i de flesta fall krossat en ruta och hällt in brandfarlig vätska och tänt på. Polisen har inga spår efter bilbrännarna och de har heller inte fått in några vittnen. Vad som är orsaken till bränderna är svårt att säga. Enligt Kjell Söderberg är den enda gemensamma nämnaren är att bilbränderna har startat sent på nätterna. Polisen har nu Stenhagen på sin lista över områden de ska bevaka extra noga. Det har de även haft under våren och det kan vara en anledning till att det inte har varit några bränder då, säger Kjell Söderberg. Kontakta reportern: Anders Königsson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".