Bengt Johansson i fler konkurser

Nöjesarrangören Bengt Johansson, som anställts för att marknadsföra Uppsala som evenemangsstad, har en rad konkurser bakom sig som företagare.
Som Upplandsnytt kunde avslöja igår har Bengt Johansson nu anställts av Uppsala kommuns turistbolag Uppsala turism för att marknadsföra Uppsala som evenemangsstad. Detta trots att Bengt Johansson som arrangör av Fyrisfestivalen ofta varit på kollisionskurs med kommunen, och trots att Johanssons engagemang med Fyrisfestivalen två gånger slutat i konkurs, en gång med Johansson som delägare och en gång som anställd. Turistchefen Jojo Lindström sa i Upplandsnytt att de konkurserna inte var något hinder för att anställa Bengt Johansson. De två konkurserna med Fyrisfestivalen är inte Bengt Johanssons enda konkurser. Under 90-talet slutade Johanssons företagande med konkurs i ytterligare fem bolag. Det gäller bl a den verksamhet i musikbranschen som han bedrev i Uppsala under namnet Musikcenter, där ett aktiebolag gick i konkurs 1993, ytterligare ett 1994 och ett 1995, dessutom försattes ett kommanditbolag med liknande verksamhet i konkurs. Det femte av Johanssons bolag som slutade i konkurs var ett dataföretag i Uppsala som försattes i konkurs 1996. Lägger man till Fyrisfestivalens konkurser så har Bengt Johansson alltså varit med om sju konkurser. - Det är klart att det är ett misslyckande. Allt som inte går rätt är ju ett misslyckande, säger Bengt Johansson. - Jag har hållt på att jobba med en hel del sen dess och förmodligen lärt mig en hel del under de här åren. I USA ser man det som en merit och styrka, när man anställer företagsledare, om de har varit med om blåsväder tidigare. Kontakta reportern: Mårten Nilsson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".