Hett spår efter båtmotortjuvar

Polisen har nu fått in ett hett spår efter en av de ligor som de misstänker kan ligga bakom länets omfattande båtmotorstölder. En båt full med verktyg som kan ha använts vid stölderna har hittats i närheten av Hjulstabron söder om Enköping.
Båten, som hittades förra söndagen efter ett tips, visade sig vara stulen i Södertälje. Den innehöll bland annat om en skärbrännare och vinkelslipar och det är sån utrustning som har använts för att skära loss motorer ur fritidsbåtar. Tommy Nordenberg på Enköpingspolisen: -Här har vi nånting att gå på, dels har vi rejält med material och så har vi mycket andra uppgifter som gör att vi hoppas få en lösning på åtminstone en del av den här verksamheten. Som Upplandsnytt tidigare kunnat berätta har stölderna av båtmotorer tredubblats i år jämfört med förra året och polisen misstänker att flera ligor ligger bakom. -Förhoppningsvis så leder det här till att vi kan komma fler ligor på spåren. Vi måste få en lösning på de här stölderna innan hela fritidsflottan förgörs, säger Tommy Nordenberg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".