Telefel hos landstinget

Landstinget i Uppsala län har drabbats av ett stort telefonfel. Det här innebär att det är svårt att komma i kontakt med till exempel olika sjukvårdsinrättningar runtom i länet. Störningarna väntas bestå hela dagen. Landstinget uppmanar akut sjuka i behov av råd att ringa till den nationella sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177 eller uppsöka närmaste akutmottagning.

-Vi har fått ett programfel i växeln efter en uppdatering som vi gjorde i helgen. Det här gör att växelns olika delar just nu inte pratar med varann som de ska. Det man märker är att det är svårt att ringa till olika delar av landstinget. Det är också svårt för vår personal att ringa tillbaka till patienterna som har lämnat meddelanden, säger Jan Asklöf, telechef på landstinget.

När problemen varit som värst har sjukvården idag använt sig av såväl chefers tjänstemobiler som anställdas privata mobiltelefoner för att kommunicera inom och utom landstinget. En av de enheter som fått lida av de krånglande telefonerna är Gottsunda vårdcentral i Uppsala där Nasrin Abar är chef.

-Det var besvärligt. Vi upptäckte att vi inte kunde ringa till patienter. Vi gör så gott vi kan men vi är inte glada åt det, berättar Nasrin Abar.

August Bergkvist
august.bergkvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".