Äldreboenden i Uppsala riskerar att läggas ner

Uppsala kommun planerar att lägga ner tre äldreboenden. I ett förslag för omstrukturering och modernisering av äldreboendena i Uppsala föreslår äldrekontoret att Dalbyhemmet, Västergården och Galaxen läggs ner.
Catarina Ehrenstråhle som är planeringssekreterare på Äldrekontoret och den som utformat förslaget säger så här: -Vårdhemmen som ska läggas ner har inte den standarden som behövs i framtiden. Det har gjorts väldigt noggranna undersökningar på de enheter som det är förslag på ska avvecklas. Fastigheterna mår inte så bra och ombyggnadsförslagen ger en ökad driftskostnad i förhållande till de nybyggda. I den översyn som gjorts har man kommit fram till att 70 procent av vårdboendena har en bra standard. Av de övriga ska 155 platser på Dalby hemmet, Västergården och Galaxen tas bort och resten ses över. I äldrenämndens uppdragsplan för 2003 står att ett antal vårdboendeplatser ska tas bort. Det ska satsas mer på hemvård och korttidsplatser.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".