Dyr festmiddag på S1 kritiseras av försvarsledning

Den dyra festmiddagen i höstas på regementet S1 i Enköping som Upplandsnytt berättade om i morse, får nu kritik från försvarsledningen centralt.
Det är försvarsmaktens informationschef Anders Hedgren som är kritisk mot att middagen i höstas tilläts vara betydligt dyrare än vad försvarets egna regler medger. - Vi måstre hantera skattebetalarnas pengar på rätt sätt, framkommer det att vi inte gör det så måste vi rätta till felet. Sånt här får inte förekomma. Höstmiddan i fjol, där regementschefen själv var värd, kostade 568 kr per inbjuden gäst, och det är nästan 200 kr mer per gäst än vad försvarets egna riktvärden medger. Och middan blev därför totalt 10 000 kr dyrare för skattebetalarna än om reglerna hade följts. Totalt kostade nu middan 28 000 för skattebetalarna, och om man räknar in ett inhyrt dansband hamnar kostnaden på 40 000 kr. Chefen på S1 Lars-Olof Johansson sa i Upplandsnytt i morse att han då i höstas inte tänkte på att middan blev för dyr. Kontakta reportern: Mårten Nilsson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".