Enköpingsbo dömd - spenderade annans pengar

Det är straffbart att använda pengar som någon annan av misstag satt in på ens bankkonto. Det har en Enköpingsbo fått erfara efter en dom i tingsrätten nyligen.
Mannen i 40-årsåldern fick för tre år sedan 10 000 kronor insatta på sitt konto. Pengar som egentligen var en julgåva från en mor i Djursholm till sin son. Samma procedur upprepades året därpå. Och misstaget upptäcktes då det visade sig att siffrorna i kontonumret kastats om. Enköpingsbon hävdade att han var van att få dyra gåvor av sina svärföräldrar och antog att pengarna kom från dem. När han frågade svärfadern om pengarna hade han sagt att "det kanske var tomten" som gjort insättningen. Det tog han som svar att det var han som satt in pengarna och handlade därför upp dem. Tingsrätten dömer enköpingsbon till villkorlig dom och 10 000 kronor i böter för olovligt förfogande. Det skriver Enköpingsposten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".