Nekar till rånanklagelse

Fängelse i omkring sju år för grovt rån och människorov. Det yrkade åklagaren på när rättegången mot den misstänkte Krusenbergsrånaren avslutads i dag.

En 28-åring står åtalad för det brutala rånet av en 75-årig kvinna i Krusenberg utanför Uppsala i höstas. Åklagaren Elin Blank anser att brottet har ett mycket högt straffvärde:

– Man angriper en äldre person som bor ensam och ganska så ensligt beläget och man gör det nattetid och man stannar kvar i hennes bostad i en dryg timmes tid. Det är inte slut med det utan när man har plockat ihop hennes grejer får hon får följa med i en bil och sen så blir hon dessutom avtvingad kod och bankomatkort och så tömmer man hennes konto, säger åklagaren Elin Blank och fortsätter:

– Det här har ju varit en otroligt obehaglig och otäck upplevelse för henne, naturligtvis.

28-åringen har erkänt att han försökt stjäla på en mack i närheten en stund före rånet. Men han fortsätter att neka till anklagelserna om grovt rån och människorov. Dom meddelas den 20 maj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".