Ingen mordmisstänkt än

Ännu finns ingen misstänkt för mordet av den 42-årige man som hittades vid Ekeby gravfält söder om Vattholma förra måndagen.

Mannen hade då legat död i mellan två och fem dagar och han dog alltså mellan den 23 och den 26 april. Han hade anmälts försvunnen från hemmet i Hässelby redan ett par veckor dessförinnan. Var han varit under den tiden vill polisen nu ta reda på.

Obduktionen visade att mannen dött av kraftigt våld mot huvudet, men polisen har inte hittat mordvapnet. Specialistdykare från nationella insatsstyrkan dök därför i går vid de två broar som finns nära fyndplatsen, men de hittade inget tillhygge.

Mannen hade missbruksproblem och Uppsalapolisen har kommit i kontakt med en rad bekanta till mannen som de nu håller på att höra. Polisens tekniker tror att fyndplatsen är mordplatsen. 42-åringen hade själv ingen koppling till Uppsala.

- Därför är platsen ett mysterium, säger Staffan Wennberg som håller i utredningen vid Uppsalapolisen.

Det skulle kunna vara så att den eller de som bragt honom om livet kommer från Uppsala, men det kan också bero på en slump, menar Staffan Wennberg. Ekeby gravfält ligger inte så långt från E4:an.

Många har också hört av sig och berättat att de sett personer och bilar i närheten av mordplatsen.

Trots att man inte har någon misstänkt, inte har hittat mordvapnet och heller inte har någon tydlig bild av varför mannen mördades, har mordutredningen inte kört fast, menar polisen.

- Det finns många trådar att följa upp, säger Staffan Wennberg.

Kina Pohjanen
kina.pohjanen@sr.se