Basket

Sallén upp i damligan

Det står nu klart att Uppsala fått ett damligalag i basket. Sallén Basket har tackat ja till att ta över Jämtlands plats i damligan kommande säsong.

Detta efter styrelsemöte och prat med huvudsponsorn Torbjörn Sallén. Redan på måndag kan matcherna komma att lottas hos Svenska basketförbundet.

Upplandnytt har pratat med en mycket glad Christer Jansson, ordförande för Sallén basket, som säger att förberedelserna nu är i full gång. Laget ska ha sin bas i Uppsala, men för att stå sig i konkurrensen blir det aktuellt med nyförvärv, enligt Christer Jansson.

- Ja, definitivt. Nu jagas det och svaras i telefon, vi har blivit uppringda av spelare som vi var i kontakt med före kvalet. När vi inte gick upp ville de inte komma till oss, men nu är de intresserade igen. Så jag är helt övertygad om att vi kommer att få ihop en jättebra trupp, säger han.

Sallén Basket kom trea i kvalet till damligan, men kommer nu alltså ändå att få spela i högsta serien.

Jämtland Basket har valt att flytta ner sitt damlag från ligan eftersom de inte får ihop ekonomin.

Uppsala var under många år etablerade i damligan, men tvingades dra sig ur för några år sedan, just på grund av dålig ekonomi. Men Christer Jansson tror att Sallén kommer att få ihop det:

- Visst är det tajt, men vi har en bra grundstomme genom det huvudsponsorskap vi har genom Sallén. Vi har även en hel del nya och gamla som är på väg in. Det är inga jättepengar som behövs, det är väl den stora skillnaden mellan dam- och herridrott, det är inte samma volym pengar som behövs. Med en mindre summa kan man göra stora saker, säger Christer Jansson, ordförande i Sallén Basket.

Kina Pohjanen
kina.pohjanen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".