Aurelius biskopsvigd i domkyrkan

Kyrklockorna slog för fullt i dag när Uppsalas kyrkosekreterare Carl Axel Aurelius vigdes till biskop i Uppsala domkyrka.
Vigningen förrättas av ärkebiskop K G Hammar i närvaro av drottning Silvia och biskopar från vänstift i England och Sydafrika. - Jag har ju varit med om vigslar några gånger men aldrig tänkt på det på det här sättet, säger Carl Axel Aurelius. Carl Axel Aurelius har arbetat som kyrkosekreterare, och i snart ett år varit tillförordnad generalsekreterare för Svenska kyrkan. Han blir nu biskop i Göteborgs stift. Det har varit bråda dagar för den nye göteborgsbiskopen. I går kom han hem från en konferens i Tallin, och dessutom skulle han hinna flytta ut från sin tjänstebostad i Uppsala. I dag vigs han till biskop i domkyrkan, så det är mitt i en fullspäckad helg han berättar att han från sitt arbete i Uppsala är mest stolt över att ha bidragit till utvecklingen inom teologisk forskning. - Vi kommer att se till att åtta doktorander finansieras av Svenska kyrkan för att bedriva kyrkorelevant forskning. Jag tror att det är väldigt viktigt att vi inte tappar bort innehållsfrågorna nu när vi sysslat mycket med organisationen i samband med upplösandet från staten, säger Car Axel Aurelius.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".