Kommunal i Enköping ser rött

Fackförbundet Kommunal i Enköping har fått nog av slarvigt skrivna kontrakt och chefer som inte samverkar med personal innan beslut fattas. Nu ska sex ärenden upp till förhandling, och i samtliga fall kräver Kommunal skadestånd av kommunen.
-Det går alldeles för fort, man har inte tid att samverka med personalen. Och det är det som vi är så trötta på. Vi har ett bra samverkanavtal på papperet, säger Majlene Ahlgren. Jag tycker att det blivit sämre. Kommunal i Enköping har tröttnat på okunskapen eller slarvet från arbetsgivarnas sida. Kontrakt som är fel skrivna och utebliven samverkan med personalen. -Kommunen är ju stor, kanske har vårat budskap centralt inte gått ut till alla enheterna, säger Svante Hedstad, personalchef i Enköping. -Samverkan betyder ju någonting. Och det måste ju betyda att man från de fackliga representanterna får vara med och samverka. Jag tycker inte vi har ett dåligt samarbete, men vi kan bli bättre, säger Svante Hedstad. Kontakta reportern: Maud Johansson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".