Gummigolv stoppar basketlandskamp i Fyrishov

Kvällens basketlandskamp mellan Sverige och Frankrike flyttas från Fyrishov i Uppsala till fryshuset i Stockholm. Spelarna i franska landslaget vägrar spela eftersom de inte är försäkrade för spel på Fyrishovs gummigolv.
- Det här är jättetråkigt för alla som ville se matchen och för oss som har jobbat med det här, säger Gunna Preuss ordförande i Sallén basket som arrangerar matchen. Drygt 1 000 biljetter är sålda till matchen som skulle ha startat i Fyrishov klockan sju i kväll. Arrangörsklubben Sallén basket erbjuder nu gratis bussresa till Stockholm och fryshuset, där matchen startar klockan åtta. De som vill ha pengarna tillbaka kommer att få det. Det franska landslaget har flera spelare som spelar i den amerikanska proffsligan NBA och deras försäkringar täcker inte spel på gummigolv. Under dagen har det diskuterats olika lösningar för att rädda matchen kvar i Uppsala. En var att senarelägga matchen så att man skulle hinna lägga ut ett trägolv på gummigolvet. Men den idén var orealistisk. Varför man inte informerades tidigare vet inte Gunnar Preuss. - Det måste ha brustit i kommunikationen mellan oss och basketförbundet, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".