Ännu en skottlossning i Gottsunda

Imorse upptäckte personal på socialkontoret i Gottsunda, Uppsala, att någon skjutit mot lokalen. Kulhål hittades i fönstren och det här är tredje skottlossningen på kort tid i Uppsala.
Det här var tredje gången på bara en dryg vecka som det avlossats skott i Uppsala. I måndags var det klädbutiken Papell i Gottsunda som utsattes. Under natten hade flera Gottsundabor hört skott avlossats och när butiksinnehavaren kom till jobbet på morgonen upptäckte han flera skotthål och hylsor som låg på marken utanför butiken. I lördags avlossades flera skott i Stenhagen i västra Uppsala - mot vem eller vad skotten var riktade är ännu oklart. Skotten mot socialkontoret på Valthornsvägen i Gottsunda upptäcktes i morse och har allstå avlossats antingen under natten eller gårdagskvällen. -Förmodligen har de beskjutit entrédörren och gått igenom dörrens glasruta, och förmodligen har man skjutit från parkeringen, berättar Christer Nordström, Uppsalapolisen. Någon hotbild finns inte mot socialkontoret såvitt Christer Nordström vet. Om det finns något samband mellan händelserna vet polisen ännu inte, men eftersom de skulle kunna ha ett samband vill man ännu inte avslöja vad man skjutit med. -Vi måste vara förtegna av utredningsskäl om vilka fynd vi gör, säger Christer Nordström. Kontakta reportern: Maud Johansson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".