Flera skottlossningar i Uppsala

Nu har polisen fått rapporter om ytterligare en skottlossning i Uppsala. Under ett personalmöte i Gottsundaskolan ramlade det plötsligt ned en kula i klassrummet.
Kulan hade rikoschetterat in genom ett fönster och satt sig i taket. Det här är den fjärde skottlossningen i Uppsala under en dryg veckas tid. Sedan årsskiftet har det skjutits i Uppsala sjutton gånger. Kenneth Ågren, som är är chef för polisens brottsspaningsrotel, säger att skottlossningarna i stan har ökat. - Just det här att man skjuter inne i bostadsområden är inte så vanligt. Fyra skjutningar på en vecka, det är en väsentlig ökning. Kenneth Ågren tror att det är yngre personer som ligger bakom skottlossningarna. Vittnen har berättat att de sett unga röra sig i området vid tiden för skjutningarna. Sju av de sjutton skottlossningar som inträffat i år har skett i Gottsunda. En del som bor i stadsdelen känner nu oro för vad som kan hända. -Man är orolig och vet inte vad det här kommer leda till. Det man är mest rädd för är att de här vapnen kommer att användas i ännu allvarligare sammanhang, säger Bengt Brunberg i Gottsunda.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".