Föräldrar vägrar betala förskola

Ett par vägrar betala delar av barnomsorgen. Det för att hela personalen på deras barns förskola hade bytts ut mot vikarier som barnen inte kände.
Det var sjukskrivningar som låg bakom att vikarier ersatte den ordniarie personalen på avdelningen Humparbo på förskolan Karusellen i Sigtuna i februari i år. Men att vikarier skulle ta över ansvaret för barnen i minst sex veckor var inget föräldrarna Lotta och Niklas Hultgren informerades om och deras barn fick ingen möjlighet att lära känna vikarierna. - En alltför dålig kvalitét, anser föräldrarna Lotta och Niklas Hultgren. Barnen fick stanna hemma, Lotta Hultgren sa upp sig från sin provanställning och förskoleplatsen sas omedelbart upp. Men kommunen kräver ändå betalt för uppsägningstiden, trots att döttrarna Olivia och Maja var hemma. - Det hjälps inte, säger den moderate ordföranden i Barn och ungdomsnämnden i Stigtuna Tomas Stavbom, pengarna ska betalas ändå.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista