Granne fruktar civilflyg

Merparten av alla remissvar som kommit in till Länsstyrelsen angående en civil flygplats på Ärna är negativa till planerna. Ytterligare en motståndare är Lars Hagborg, som bor granne med den tilltänkta flygplatsen.

- Vi befinner oss ungefär en kilometer ifrån en av start- och landningsbanorna. I stället för fågelkvitter skulle vi få ljuden från flygplanen här. Vår familjs livskvalitet blir ju försämrad av den här trafiken.

Merparten av de remissvar som hittills har kommit in till länsstyrelsen, bland annat från Naturskyddsföreningen och Svenska Turistföreningen, är negativa till en civil flygplats på Ärna. Det visar en genomgång som Upplandsnytt har gjort.

På måndag väntas kommunfullmäktige i Uppsala klubba igenom sitt remissvar och det väntas bli positivt till civil flygtrafik på Ärna. Remissvaret har redan klubbats igenom av majoriteten i kommunstyrelsen.

- Jag tror att det var många politiker som tyckte att det här lät bra i början och hoppade på tåget. Nu har de inte förmågan att tänka om. Det här är ett högriskprojekt för Uppsala. Skadorna är säkra, vinsterna är ren spekulation, säger Lars Hagborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista