Uppsalabor hjälper kommunen att bygga upp ny park

Glädjande många Uppsalabor har engagerat sig i hur kommunen ska göra om dagens parkeringsplats vid Österplan till en park istället. Det ser man nu vid konstatera vid fritids- & naturvårdsnämnden, som för drygt en månad sen gick ut och ville ha allmänhetens hjälp att få in förslag till hur den kommande parken ska se ut.
För idag, som är sista dagen för att lämna in förslag, så har det kommit in 42 olika tips och lösningar för den kommande parkuppbyggnaden. - Det är jättekul, och det handlar om förslag som är både genomtänkta och spännande, och dessutom visar det här att vi tänkte rätt när vi på det här sättet ville försöka förbättra den lokala demokratin, och allmänhetens möjligheter att direkt vara med och påverka, säger Alexander Dufva, landskapsarkitekt vi fritids- & naturvårdsnämnden, till, Upplandsnytt. De 42 förslagen innehåller en massa olika tips och idéer, både stora som små, men det finns några punkter som återkommer oftare än andra. - Vi ser till exempel att många vill ha en grönprunkande park med någon form av vattenanordning som en fontän eller en damm, säger Alexander Dufva, och dessutom vill många ha någon form av restaurang eller café, fortsätter han. Nu kommer man vid fritids- & naturvårdsnämnden att sammanställa resultatet av dom inkomna förslagen, och sen ska en arkitektfirma få i uppdrag att rita ett förslag till hur den tänkta parken kan komma att se ut, och Alexander Dufva är helt säker på att flera av allmänhetens förslag kommer att finnas med, när parken vid Österplan till slut kan stå klar, vilket den troligen gör om kanske två år.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".