30-åring åtalad för mord

I dag åtalades en 30-årig man för mordet på en 72-årig kvinna på Väderkvarnsgatan i Uppsala i somras. Mannen var granne med den nu döda kvinnan.
Kvinnan hittades död tisdagen den 15 juli men polisen tror att 30-åringen dödade henne redan under söndagen. Mannen greps på söndagskvällen och var då blodig och förvirrad, men släpptes eftersom polisen då inte visste om den döda kvinnan. På onsdagsmorgonen greps mannen på nytt då spår kopplade ihop honom med mordet. Bland annat hittades mannens plånbok med id-handlingar i kvinnans lägenhet. 30-åringen har i förhör med polisen uppgett att han inte kommer ihåg nåt av mordkvällen och förnekar brott. Han säger att han lider av en sjukdom som gör att han kan bli rädd, känna sig jagad och bli aggressiv och att han har tappat minnet vid tididigare tillfällen. Det han kommer ihåg är att han tidigare på eftermiddagen hade han druckit alkohol på en restaurang i närheten av brottsplatsen. Bevisningen mot mannen är mycket stark. Enligt den rättsmedicinska obduktionsrapporten avled den 72-åriga kvinnan till följd av flera knivhugg i magen och i bröstet. Vittnen har sett mannen slänga ifrån sig en kniv på söndagskvällen. Kniven, en kockkniv som polisen hittade, har både mannens och kvinnans fingeravtryck och är dessutom av en modell som saknas i 30-åringens knivsett hemma. 30-åringen är tidigare dömd för bland annat misshandel och dopningsbrott och är granne till den mördade kvinnan. Enligt kammaråklagare Anne Sjöblom finns det inget motiv till mordet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".