SM-boxare utvisas

I förrgår fick uppsalaboxaren och sverigemästaren Sam Rokundo boende i Uppsala beskedet att han kommer att utvisas från Sverige. Sam Rokundo är ursprungligen från Uganda och kom till Sverige för två år sen - sedan han flytt från sitt hemland Uganda.
Sverigemästare i boxning Sam Rokundo 23 år är ledsen när Radio Uppland träffar honom I boxningslokalen i Heidenstamsskolan i Uppsala. I förrgår kom beskedet. Inom två veckor ska han utvisas från Sverige. - Hela mitt liv kommer att förstöras och min boxningskarriär är över. Väntar fängelse I Uganda väntar ett fängelsestraff eftersom han vägrat militärtjänstgöring. Kermith Fredriksson är sportchef på UIF Boxning. - Det här är en katastrof för Sam men även för oss i klubben. Sam har under drygt ett års tid fått bo hemma hos sportchefen Kermith. Dom har byggt upp en fin relation och för att rädda Sam vill nu Kermith adoptera sin boxarstjärna. Kermith har lämnat in en adoptionsansökan. Han har också vädjat till migrationsverket att vänta med beslutet att skicka hem Sam tills adoptionsärendet blir klart. Men det är inget som migrationsverket tagit hänsyn till.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".