Ovisst för Skutskärs IP

Älvkarleby kommun ska nu se över all verksamhet på Skutskärs IP. För Skutskärs bandyklubb kan det innebära en säsong utan is på bandyplanen.

Anledningen är att nämnden inte har råd att driva idrottsplatsen i samma regi som i dag.

Sören Sandström, som är talesman för Arenagruppen i Skutskärs IF Bandyklubb, säger att klubben nu letar efter möjligheter att spela i hemmamatcherna i grannkommunerna i stället.
–Ja, bandysporten läggs ju inte ner. Föreningen finns ju kvar och ska spela i allsvenskan då även i vinter, så det finns ju  inte några tankar som helst på att lägga ned bandyverksamheten. 

De mörka molnen hopar sig över Skutskärs IP. I onsdags beslutade nämligen kultur- och fritidsnämnden att idrottsplatsens framtida verksamhet ska utredas. Anledningen är att nämnden har besparingskrav på fyra procent inför 2010.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande, socialdemokraten Iréne Stridh, vill inte ställa upp på en bandad intervju, men säger till Upplandsnytt att hon hoppas att Skutskärs IP inte behöver läggas ner, men att de tre föreningarna som i dag huserar där med all säkerhet måste ta ett större ansvar när det gäller driften av idrottsplatsen.

Från bandyklubbens sida ser man nu över andra möjligheter, som att bygga en egen arena, men Sören Sandström menar att klubben också är öppen för ett samarbete med de två andra föreningarna.
–Om det nu skulle ha skett någon samordning mellan de här tre idrotterna - fotbollen, ishockeyn och bandyn - då skulle ju.. En sådan lösning skulle man ju naturligtivis ha kunnat tänkt sig och det hade väl kanske varit det allra bästa, men det initiativet skulle ju i så fall ha kommit från Älvkarleby kommun och inte från Skutskärs IF bandyklubb, tycker vi, säger Sören Sandström.

Sarah Bruze
sarah.bruze@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista