Bälteskrav på Enköpings skolbussar

Sedan den 1 juli är det obligatoriskt för alla skolbussar i Enköping att ha säkerhetsbälten. Och det är chaufförens ansvar att se till att barnen sitter fastspända.
Men många chaufförer tycker att ansvarsfrågan är oklar. Stig Sundström, chaufför i Enköping tycker att det är bra för säkerheten med säkerhetsbälten men att det ställer till det för chaufförerna. - Många elever använder inte bältena och vi får inte klart direktiv om vem som är ansvarig. De flesta eleverna respekterar de nya reglerna som införts i och med skolstarten, men det är fortfarande några som trotsar. Chafförerna har förstås svårt att se om alla har spänt fast sig och hinner inte kontrollera vid varje stopp. Agneta Ohlén på kommunen är ansvarig för upphandlingen av dom nya skolskjutsavtalen och hon säger att chaufförerna måste tjata på barnen. - Enligt lagen är chauffören ansvarig för att alla följer påbudet så jag tycker att han bör tjata på barnen så att alla följer lagen om bilbälte. Kontakta reportern: Ola Björnör
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".