innerbandy & friidrott

Ny inomhusanläggning

Fritids- och naturvårdsnämnden i Uppsala säger ja till att kommunen ska vara med och finansiera den nya, stora inomhusanläggning som planeras för för friidrott och innebandy. Det stod klart när planerna, som Radio Uppland kunde berätta om redan igår, presenterades på en presskonferens idag.

Friidrottaren Martin Stenman Andersson är nöjd med planerna eftersom det varit svårt att hitta ställen att träna på vintertid.

– Det känns bra, för på vintern får vi ju hålla på i inomhusgympasalar idag.

Enligt planerna, som Uppsala Innebanyallians och Upsala IF friidrott står bakom, ska den nya friidrotts- och innebandyarenan vid Gränby sportfält vara drygt 27 000 kvadratmeter stor. Den ska rymma en fullt utrustad inomhusanläggning för friidrott och 5 fullstora planer för innebandy med en publikarena för 2200 personer.

– Vi bor i Sverige. Det är inte varmt året runt och det går tyvärr inte att vara på Studernternas hela året, säger Annie Larsson är ordförande i Uppsala IF Friidrott.

Hur ska det här finansieras?

– Kommunen går in och hjälper oss med ett driftbidrag och vi lägger in de pengar som vi idag betalar till andra städer som Västerås och Stockholm.

Fritids- och naturvårdnämnden har enhälligt beslutat att de vill ge föreningarna 14 miljoner kronor per år i 25 år från och med 2012, för att ha råd med driften. Men då måste kommunfullmäktige skjuta till ytterligare sju miljoner kronor per år till nämnden.

Ali Moulavi, moderat ordförande i nämnden tycker att det är rätt att satsa trots lågkonjunkturen.

– Det här kommer att belasta kommunens budget 2012, inte idag eller imorgon. Det är ett 25-årigt bidrag och det är rätt att garantera idrotten ett ställe där den kan utövas, säger Ali Moulavi.

Christine Odén
christine.oden@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista