Upprörs över faktafel

Moderaten Cecilia Forss, ordförande i barn- och ungdomsnämnden i Uppsala, är mycket upprörd över det som kommit fram i Upplandsnytt nyhet från morgonen angående faktafel kring nedläggningen av Björkvallens förskola.

Imorse kunde du höra om att föräldrar med barn på Björkvallens förskola misstänker att kommunens tjänstemän försökt föra dem bakom ljuset.

Enligt föräldrarna ska tjänstemännen felaktigt ha påstått för både föräldrar och politiker att förskolans nuvarande lokaler skulle sakna bygglov.

Men det finns ett giltigt bygglov, ett femårigt sånt togs 2005 och det bygglovet gäller även hela nästa år.

När ansvarig politiker moderaten Cecilia Forss fick höra nyheten i morse blev hon väldigt upprörd. Hon beskriver situationen som bedrövlig och otillåtlig och vet inte hur hon nu under eftermiddagens sammanträde ska hantera beslutsärendet som handlar om att lägga ned Björkvallens förskolan. När Upplandsnytt frågar om hon anser att hon kan ta beslut i frågan om nu underlaget är felaktigt så är hon tveksam men säger samtidigt att föräldrar och barn inte ska behöva gå i ovisshet längre.

Under förmiddagen har hon tillkallat förvaltningschefen Boris Enqvist som hon menar måste finnas med under sammanträdet i eftermiddag för att få höra politikernas åsikt om händelsen och för att han senare, tillsammans med de två andra berörda förvaltningscheferna, måste se till att faktaunderlaget till nämndens politiker inte innehåller felaktigheter.

Mona Wahlund
mona.wahlund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista