Knivsta

Nytt kvinnonätverk

Från ord till handling, är namnet på ett projekt i Knivsta för kvinnor som äger egna företag. Under våren har ett tjugofemtal kvinnor träffats för att utbyta erfarenheter och nu hoppas dom kunna bilda ett permanent nätverk, redan ikväll. Lotta Wiström, på Företagarföreningen i Knivsta berättar om tanken med nätverket.

–Kommunen och deltagarna har ju träffats varje möte, det är ju nånting helt nytt. Det har ju inte Företagarna gjort på det här sättet tidigare. Sen har ju deltagarna dessutom börjat knyta kontakter med varandra och skapa nya affärsideer och samarbetsformer. Så det har ju hänt positiva saker under projekttidens gång också.

–Män har ju som tradition sina företagsnätverk, både formella och informella. Vi kvinnor har inte haft de kanalerna naturligt.

Vad har du fått för respons hittills på det här? Finns intresset för att starta det här kvinnliga företagarnätverket?

–Ja, det finns ett stort intresse. Deltagarna är ju verkligen mån om att det här kommer igång och att det ska ske ikväll då, säger Lotta Wiström, Företagarföreningen i Knivsta.

Elisabeth Terenius
elisabeth.terenius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista