Hot mot sjukrådgivning

En anställd vid Sjukvårdsrådgivningen i Uppsala har utsatts för upprepade telefonhot. Hoten kom för omkring två veckor sedan, efter flera tidningsartiklar om bonussystem hos sjukvårdsrådgivningen.

Margareta Parkstam, säkerhetssamordnare på sjukvårdsrådgivningen i Uppsala berättar om vad som har hänt den drabbade: Först blev kvinnan uppringd av en man i sitt hem. 

–Den personen upplevde hon som väldigt hotfull. Så det gjordes det en polisanmälan dagen efter, sen tillsammans med personalfunktion och Länshälsan som stöd till henne i den här situationen som hon upplevde som obehaglig. Sedan visade det sig att samma person ringde upp på dagen till hennes hennes mobil och då ansåg vi att det var så allvarligt att vi anmälde till Arbetsmiljöverket som man ska göra.

Har det här hänt förut?

–Nej. Att någon har uttalat något hotfullt i någon situation har väl hänt men det här har vi aldrig upplevt att någon har blivit hotad personligen i hemmet, säger Margareta Parkstam, säkerhetssamordnare

Elin Jönsson
elin.k.jonsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista