Kommundelsnämnderna avskaffas

Nu är det definitivt klart att kommundelsnämnderna i Uppsala försvinner om ett år. Igår klubbade ett oenigt fullmäktige slutligen igenom beslutet.
I drygt fem timmar diskuterade kommunfullmäktige i Uppsala igår den stora frågan om kommunens organisation. Resultatet blev att de fjorton kommundelnämnderna som funnits sedan 1987 kommer att avskaffas om ett år. De ersätts av 15 centrala beställarnämnder, som ansvarar för olika ämnesområden, som barn- och ungdomsfrågor, äldrefrågor och byggnadsfrågor. Två stora produktionsnämnder ska ha hand om allt utförande. Bakom beslutet står socialdemokraterna, moderaterna folkpartiet och kristdemokraterna. Moderaterna kallade gårdagen för en glädjens dag, men alla var inte lika nöjda med beslutet. Miljöpartiet, centerpartiet, vänsterpartiet och Stoppa E4 väst är kritiska till den nya organisationen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista