Fotboll

Danmark vände och vann

Det var Rågsved som tog ledningen på Danmarks hemmarena Danelid, men Danmark vände och vann mötet i damernas Norretta med 2-1.

Danmarks tränare Max Andersson körde en variant från försäsongen, en ensam balansspelare som höll koll framför mittbacksparet Hanna Nordqvist och Annelie Carlsson. I inledningen av säsongen har man annars kört med två, men nu hade Mikaela Björklund ensam fått förtroendet. Det fungerade helt ok, trots lite okoncentrerat passningsspel till och från. Det var dock Rågsved som tog ledningen efter 14 minuter då Lisen Åkerlund nitade en djupledsboll. Efter det lyfte Danmark ytterligare, något som gav resultat i 38 minuten då Karoline Lundberg kvitterade. Man lyckades sedan få in både lednings- och vinstmålet i 57 minuten. Efter en hörna från Sofia Fors så flög Mikaela Björklund högst och träffade bollen perfekt med pannan. Målet innebar tre nya poäng för Danmark, som har möjlighet att etablera sig ordentligt i övre halvan av Norrettan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista