Märstadöden: misstänkt 23-åring släpptes idag

Idag släpptes den 23-årige man som suttit häktad misstänkt för att ha misshandlat den man som hittades hängande död i ett träd i Märsta. Det mesta tyder på att det var ett självmord.
Den döde mannen, troligtvis en 26-årig vitrysk medborgare, hittades hängande i ett träd. Först anhölls 23-åringen och ytterligare en man misstänkta för mord. I förra veckan häktades endast 23-åringen, och då hade brottsrubriceringen ändrats till grov misshandel. Nu har han släppts. Norrortspolisens presstalesman, Lars Grönskog, säger till Upplandsnytt att det mesta nu pekar på att mannen hängt sig själv. Det var efter ytterligare blodtester som mannen släpptes. Blodet på offret tillhörde inte den misstäntke mannen, utan offret själv. Och blodet som 23-åringen hade på sig tillhörde honom själv. Det är ännu inte helt fastställt att det rör sig om självmord.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".