Cykelställen rivs på Gamla torget i Uppsala

Nu har Uppsala kommun tröttnat på de många felparkerade cyklarna på Gamla torget i centrum. Nu tar man till radikala åtgärder och tar bort cykelställen i morgon bitti.
Gamla torget och cylelparkering är ett välkänt ämne. De senaste åren har man lyft bort felparkeradecyklar med jämna mellanrum, men några timmar senare är det fullt igen. I dag står en bil med handikapptillstånd inparkerad och trafiken har svårt att ta sig fram. - Kommunen har tillsammans med polisen fört en ojämna kamp mot de felparkerade cyklarna. Vi har försökt informera, haft debatter i medierna och till och med gjort räder då vi har flyttat på cyklarna. Nu har gatu- och trafiknämnden gett oss tillstånd att ta bort cykelställen och det ska vi göra i morgon bitti. I stället ska vi flytta hit stora blomfat från Stora torget, säger landskapsarkitekt Alexander Dufva. Cyklarna på torget kommer att lyftas över till andra sidan av Östra ågatan där det finns bättre med plats.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".